Styrkebasert ledelse – du forløser et stort potensiale til økte prestasjoner

Forskning viser, at fokus på styrker medfører positive effekter på din organisasjon og at det viser igjen på bunnlinjen. Dette skyldes, at medarbeiderne føler seg mer robuste og derfor helt naturlig engasjerer seg mer. Deres arbeid oppleves som mer meningsfylt.

Ved å fokusere på styrkene til hver enkelt medarbeider samt deg selv, forløser du et stort potensial til økte prestasjoner. Balansert bruk av verdier og styrker i et team er også nøkkelen til utvikling og produktivitet .

Et sentralt element i styrkebasert ledelse er, hvordan mål, styrker og ferdigheter spiller sammen og virker på den enkelte medarbeider. Ved å forholde seg aktivt til dette, hjelper den styrkebaserte leder sine medarbeidere med å realisere en større del av deres potensiale.

Les mer om styrkebasert utvikling og ledelse hos våre Danske venner http://styrkebaseretledelse.dk

 

Hvorfor er styrkebasert ledelse relevant?

Fordi det styrker såvel virksomheter som mennesker. Forskning har vist at styrkebasert ledelse medvirker til forbedret bunnlinje gjennom økte driftsresultater, idétilfang og målfokus. Forskning viser også at mennesker, som følge av styrkebasert ledelse, oftere opplever deres arbeid mer meningsfylt.

Hva krever styrkebasert ledelse av meg som leder?

Det krever at du er oppriktig interessert i å forstå når tid  arbeidet er som mest meningsfylt for dine medarbeidere. Du er nysgjerrig og søker å forstå hva som gjør den enkelte medarbeider engasjert og robust. Du bruker denne kunnskap til å sikre sammenheng mellom mål som gir mening, ferdigheter som skaper flow og medarbeiderens motivasjonsfaktorer. 

Det krever dialog. Dvs. at den styrkebaserte leder  bruker ofte mer tid på å prate med sine medarbeidere enn konvensjonelle ledere gjør.

Handler styrkebasert ledelse kun om det positive?

NEI. Styrkebasert ledelse handler ikke om å ignorere svakheter, problemer eller lav performance. Det handler om å balansere fokus så både styrker og svakheter får betydning. Den styrkebaserte leder tillegger derfor problemer og svakheter samme betydning som styrker og muligheter.

cards3.jpg